Daglig verksamhet

Högklint dagliga verksamhet

På Högklint arbetar människor med olika funktionsskillnader
i en social och kreativ anda.

I våra slöjdverkstäder förenas gamla hantverkstraditioner inom sömnad, vävning, tovning, keramik och vedhantering med hållbarhet och nyskapande innovation.
Vi gestaltar vår sociala gemenskap och sköter om vår närmiljö med vår gårds- och köksgrupp. Med dessa redskap skapar vi möjlighet för individuell utveckling.

Välkommen till vår egen butik
DSC02165
Öppetider måndag – fredag kl. 10-15

Vävstugaväv
Här i väv- och textilverkstaden väver vi mattor av återvunnet tyg. Vi väver också andra saker i bomull och lin som t.ex disktrasor och bordsdukar. Ibland så stickar vi också.

 

Filtmakeri

I ullverkstaden (Filtmakeriet) bereder vi ull i alla led från närbelägna ekologiska gårdar runt om i Sörmland. Svensk ull låter sig villigt formas till praktiska användbara föremål, till inredning och till utsmyckning av miljöerToven
Tovning är ett hållbart hantverk med djupa rötter som med hjärtat i handen skapar gemenskap och värme.

 

 

KeramikKeramik fat
I keramikverkstaden arbetar vi med olika tekniker i lera, allt från att kavla, ringla  till att dreja. Med dessa hantverkstraditioner skapar vi produkter med årstiderna som inspiration och löpande tema under året.
Vi arbetar också med olika beställningar efter kunders önskemål.

Korgflätning
korgHär tillverkar vi olika korgar i varierande storlek och färger. Det kan bli t.ex. brödkorgar eller papperskorgar. Korgarna är tillverkade av peddigrotting som vi först blöter för att lätt kunna forma.

 

Gårdsgrupp
Vi hjälper till efter trädfällning så som hämtning, uppsågning, flisning och klyvning av ved. Vi paketerar veden och levererar hem till kund. Vi sköter också om vår trädgård med klippning, ansning, rensning, krattning och räfsning. Vi har 14 fågelholkar som vi har tillsyn över. Vi åker även till återvinningen med överblivet material. Vintertid ser vi till att det är skottat och sandat.

Kök
I köket ser vi till att det finns te och kaffe till fikarasterna. Vi dukar och tar fram maten. Vi tar också hand om disken och ser till att det är snyggt och rent i matsalen.

Husesta gård
Husesta gård är ett ekologiskt lantbruk som ligger utanför Mölnbo. Gården är en del av Stiftelsen Eirs dagliga verksamhet. Gården är en plats där vi hittar mening, skapar framtid och främjar hållbarhet på det ekologiska och sociala planet.
Arbetet på Husesta gård går i takt med årstidsväxlingarna och vi arbetar med det som djur och natur behöver av oss.
Vi lär oss, vi skapar, vi tar ansvar och vi bidrar *** här är alla en del av något som är på riktigt, äkta och viktigt.

Husesta gård